Hjälp med städ – Lägenhet

Hem / Hemstäd

Oavsett om du hyr eller äger din bostad har du rätt till städhjälp i ditt hem. Du kan använda dig av en professionell städfirma för att få hemstädning till vardags, storstädning inför jul och vår eller varför inte flyttstädning och visningsstädning inför en eventuell försäljning. När du letar efter städning till hyresgäster eller städ för lägenhet överlag är det viktigt att du väljer ett företag som du verkligen kan lita på och som har fått bra omdömen och recensioner från tidigare kunder. Genom att anlita professionell bostadsstädning slipper du ta hand om arbetet själv och kan fokusera på sånt du tycker är roligare.

Olika städtjänster

Hemstädning

Hemstädning är ett bra alternativ för dig som har svårt att hinna med den vardagliga städningen eller som lider av sjukdomar eller begränsningar som gör att du inte klarar av den själv. Vid en hemstädning städas endast det yttersta, samtidigt som golv dammsugs och rengörs. Här är det inte ovanligt att alla fria ytor dammtorkas och att du får hjälp att rengöra toalett och badrum. Även kakel i köket torkas av såväl som diskbänk, medan vitvaror endast rengöra utvändigt.

Priserna ser olika ut beroende på vilket företag du väljer och huruvida du vill använd dig av RUT-avdraget eller inte, men räkna med ca 200 kronor i timmen efter RUT-avdrag. Du väljer själv en frekvens som passar dig, t.ex. en gång i veckan eller en gång varannan vecka.


Boka hemstädning i Stockholm via Julias Städservice. De skräddarsyr sitt hemstäd utifrån dina behov. Du väljer själv hur ofta du önskar städhjälp, du får alltid samma städare, slipper bindningstider och får en nöjd-kund-garanti som säkerställer att du som kund kommer bli nöjd med resultaten.

Flyttstädning

En flyttstädning är något du kan använda dig av om du planerar att flytta från en bostad till en annan. idag har många hyresvärdar som krav att du måste städa ur din bostad ordentligt innan den lämnas över till en annan hyresgäst. En flyttstädning kan i praktiken låta enkel att genomföra, eftersom bostaden vanligtvis är tom eller åtminstone halvtom. Dock är det en mycket tidskrävande städning där hela bostaden ska rengöras från grunden. Det inkluderar även rengöring bakom spisen och i ugnen, samt rengöring av vattenlås, avlopp och fönsterputsning.

Genom att anlita professionell hjälp kan flyttstädningen ske mycket smidigare och vanligtvis inom loppet av några timmar. Priset ligger vanligtvis runt 2000 kronor efter RUT-avdrag för en trerumslägenhet.


Gör det enkelt och vänd dig till proffsen på renthusstockholm.se för att boka flyttstädning i huvudstaden med omnejd. De följer Mäklarsamfundets rekommendationer, har ansvarsförsäkring och erbjuder dessutom en tre dagars nöjd-kund-garanti. Du kan känna dig säker när du anlitar detta städbolag för att göra jobbet då du ska flytta.

Visningsstädning

När din bostad ligger ute för försäljning kommer det inte ta lång tid innan det är dags för visning. Inför en visning är det viktigt att bostaden visas upp på allra bästa sätt och det kan den bara göra om den är riktigt grundligt städad. I en visningsstädning ingår fler moment än vid en vanlig hemstädning, men färre moment än vid en flyttstädning eller storstädning. Här rengör man hemmets alla ytor, såväl som ugn och insida av vitvaror.

Hur mycket städningen kommer att kosta beror bland annat på hur stor bostad du har, men det vanligaste är att priset hamnar runt ca 1500–1700 kronor efter RUT-avdrag för en lägenhet på ca 50–60 kvadratmeter. Bor du i en större stad kan priserna vara högre än så.

Storstädning

Den vardagliga städningen är viktig för att du ska trivas och må bra i ditt hem, men då och då är det också viktigt att utföra en ordentlig storstädning. Vid en storstädning kommer din bostad att rengöras på djupet och från tak till golv. Möbler ska dammsugas eller torkas av och dusch och kök ska rengöras både på insida och utsida. Vill du inte utföra din storstädning själv kan du med fördel ta hjälp av en professionell städfirma som gör jobbet åt dig.

Beroende på bostadens storlek får du ändå räkna med att det kan ta hela dagen att få städningen klar. Priset ligger vanligtvis runt ca 1900–2300 kronor efter RUT-avdrag för en bostad på 70 kvadratmeter.


Är du boende i Stockholm? Boka storstädning hos Julias Städservice – här får du professionell hjälp från erfaren och kunnig städpersonal som dessutom är flexibel och anpassningsbar i sina tjänster. Slipp dolda avgifter och bindningstider och bestäm själv hur ofta du vill ha hjälp med storstäd i ditt hem.

Hitta städfirma

När du tar in någon i ditt hem vill du känna dig trygg och bekväm, vilket är varför de flesta läser på om de olika städbolagen innan de beslutar sig för att anställa hjälp. Här finner du tips och råd för att hitta en städfirma i Stockholm och Göteborg som kan hjälpa dig och dina behov med alla möjliga sorters städning. Bläddra bland olika städfirmor och hitta den som du känner erbjuder den rätta servicen för dig.