Vilka sorters lägenheter finns det?

Apartment-Bali-PropertyUtöver vanliga hyreslägenheter som är öppna för vem som helst att ansöka om att hyra (så länge man har de ekonomiska förutsättningarna för detta förstås), finns det även lägenheter anpassade för en viss ålder.

Studentlägenheter – Dessa lägenheter är oftast små i boyta och anpassade för en student. Därmed är de naturligtvis billigare än vanliga lägenheter. En genomsnittlig studentlägenhet består av ett rum och en kokvrå, möjligen ett kök men då till en högre månadskostnad. Det finns en liten brist på studentlägenheter idag men de återfinns i flera städer runtom i Sverige.

Dock finns det inte endast studentanpassade lägenheter – man kan även vara inneboende hos någon och då hyra endast ett rum, med samma tillgång till kök och badrum som de andra boende i hushållet har.

Även finns det så kallade korridorrum, man har en egen dörr med eget lås och delar kök och badrum med andra som bor i samma korridor (därav namnet).

Ungdomslägenheter – som det låter, anpassade för ungdomar mellan till exempel 18-25 år (i vissa städer kan du vara upp till 29 år gammal). Syftet med dessa lägenheter är att erbjuda ungdomen ett billigt boende då det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop för att klara sig på egen hand.

Seniorboenden – dessa boenden är anpassade för de som är 55 och uppåt. De riktar sig till de som känner sig vara i god hälsa nog att bo ensam, men som gärna vill ha nära till ett gemensamt sällskapsrum och en trygghetsvärd. Man har även grannar i samma ålder som en själv i dessa områden.

Observera dock att dessa typer av bostäder nämnda ovan inte garanterat finns tillgängliga i alla delar av Sverige – det är dock lätt att ta reda på genom att söka på lediga objekt hos hyresmäklare. Mer om detta på sidan “Vart hittar man lediga lägenheter?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*